Reverse graffiti

Bij reverse graffiti wordt d.m.v. een speciale hogedrukreiniger, onbehandeld water en een kunststof sjabloon, een afbeelding of tekst op de stoep 'gespoten'.  
 

netjes home

Door de ondergrond schoon te spuiten, blijft er een duidelijk afbeelding of tekst achter. Reverse graffiti: omgekeerde graffiti! Reverse graffiti uitingen blijven twee weken tot soms wel vier maanden goed zichtbaar, afhankelijk van het weer en slijtage door passanten.

 

Reverse graffiti: de kunst van het weghalen!

Door gebruik te maken reverse graffiti is het mogelijk uitingen te plaatsen op locaties waar traditionele signing of reclame vaak niet toepasbaar is. 

Bijvoorbeeld: drukke winkelstraten, scholen, stations, bus en tramhaltes, pinautomaten, parkeerautomaten, oversteek plaatsen, etc. Reverse graffiti of green graffiti blijft, afhankelijk van de ondergrond en traffic, gemiddeld 4-6 weken duidelijk zichtbaar.

Reverse graffiti is duurzaam!

Reverse graffiti is duurzame techniek, geschikt voor gedragsbeïnvloeding, bewegwijzering of straatreclame. Duurzaam, omdat er maar 1 sjabloon gebruikt wordt waarmee een onbeperkt aantal uitingen gemaakt kunnen worden. Voor het maken van de reverse graffiti uitingen is verder alleen een speciale hogedrukreiniger en water, zonder toevoegingen, nodig.

Het kunststof sjabloon kan na afloop gerecycled worden. Dus minimale impact op het milieu en maximale impact voor uw doelgroep!Door reverse graffiti te gebruiken voor uw campagne zal uw merk, dienst of product positief onder de aandacht van de doelgroep gebracht worden, door het milieuvriendelijke karakter van deze vorm van signing.

Reverse graffiti: hoe, wat en waar?

Samen met u bepalen we hoe we een reverse graffiti campagne het beste kunnen uitvoeren. Afhankelijk van het budget, het doel en de grootte van het gebied bepalen we eerst hoeveel uitingen er moeten worden ‘aangebracht’. Dan gaan we kijken naar het ontwerp voor het sjabloon. Iedere afbeelding of tekst mogelijk, maar het is belangrijk om zo min mogelijk tekst te gebruiken.

Voor reverse graffiti is een zogenaamd stencil-lettertype het meest geschikt, maar ook het lettertype van uw eigen huisstijl kan, na een kleine aanpassing, gebruikt worden.Waar we de reverse graffiti uitingen kunnen plaatsen is afhankelijk van de doelgroep, de boodschap, ondergrond en, goede smaak en respect.Hoewel deze vorm van straatreclame voor de wetgeving in een grijs gebied valt en niet is verboden, is het wel belangrijk om geen overlast of ergernis te veroorzaken. Dat zou immers het doel van de campagne tenietdoen.

Reverse graffiti: facts

  • Reverse graffiti of green graffiti is een vorm van guerrilla marketing. Daarom is het niet mogelijk om hiervoor een vergunning of ontheffing aan te vragen.
  • Reverse graffiti of green graffiti blijft minimaal twee weken, tot soms tot wel 12 maanden zichtbaar.
  • Een sjabloon voor reverse graffiti is gemiddeld ca. 1,5 m2. Dit formaat past hierdoor op vrijwel iedere stoep en is in 1 gedeelte ook nog goed hanteerbaar. 
  • Reverse graffiti kan niet op iedere ondergrond optimaal worden toegepast en het resultaat is daarom nooit gelijk en ook afhankelijk van de vervuiling van de ondergrond.
  • Omdat we bij reverse graffiti of green graffiti alleen de ondergrond schoonspuiten zijn de afbeeldingen dus niet in kleur.
  • Reverse- en green graffiti kan in principe niet binnen of op muren gebruikt worden.

makelaar1